Offshore

Creating solutions

De offshore sector opereert onder zware omstandigheden en strenge veiligheidsvoorschriften. Continuïteit van activiteiten, veiligheid en betrouwbaarheid zijn hier van het grootste belang. 

Sikking Controls levert geavanceerde elektrotechnische en automatiseringsoplossingen die specifiek zijn ontwikkeld om te voldoen aan de unieke eisen van offshore-installaties. Onze systemen zorgen bijvoorbeeld voor betrouwbare elektrische infrastructuur, efficiënte besturing en slimme monitoring, wat resulteert in veilige en efficiënte offshore-operaties.

Cable Tensioner

In opdracht van onze partner Blue Offshore bouwen we besturingen voor de offshore sector. Zo hebben we o.a. besturingen gebouwd voor een kabel-carrousel en een kabel-tensioner. Hierbij zijn de combinatie van kwetsbare kabels en grote krachtenspellen de grootste uitdaging. De vele stroom-, data- en communicatiekabels die over de zeebodem worden gelegd zijn van essentieel belang in onze hedendaagse wereld.

De kabel-carrousel maakt het samen met de tensioner mogelijk dat de nieuwe kabel vanaf het schip op de zeebodem gelegd kan worden. Onze besturingen dragen er zorg voor dat er precieze controle is over de grip, snelheid en richting zodat de kabel niet beschadigd raakt of breekt. 

Specifiek voor dit laatste project was dat we samen met Blue Offshore de gehele Tensioner-Tower modulair hebben opgezet. Hierdoor kan deze met 5 vrachtwagens worden vervoerd en ter plekke geassembleerd. Daarmee hebben we, t.o.v. het normale vervoer in één geheel op een ponton, een zeer flexibele oplossing gerealiseerd die snel verplaatst kan worden.

casestudy-cable-tensioner-3
casestudy-cable-tensioner-1
casestudy-cable-tensioner-2

Wij ontwikkelen ook oplossingen voor deze sectoren

maritiem-seawolf-sikking-controls

Maritiem

Maritiem De maritieme sector staat voor unieke uitdagingen op het gebied van veiligheid op zee, optimalisatie van scheepsoperaties en naleving van strenge regelgeving. Sikking Controls begrijpt deze uitdagingen.

Industrie-sikking-controls

Industrie

Industrie Sikking Controls helpt de industriële sector met innovatieve elektrotechnische en automatiseringsoplossingen die de productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid verbeteren.