Maritiem

Creating solutions

De maritieme sector is een uitdagende omgeving waar veiligheid op zee, efficiënte scheepsoperaties en strikte regelgeving centraal staan. In deze sector is betrouwbare automatisering van vitaal belang om aan deze eisen te voldoen. 

Sikking Controls is bekend met de complexiteit van de maritieme wereld en biedt gespecialiseerde elektrotechnische en automatiseringsoplossingen die specifiek zijn ontworpen om scheepsinstallaties te beheren, de veiligheid te vergroten en operationele efficiëntie te verbeteren.

MY Legend

Het motorjacht Legend is een klassiek motorjacht dat gebouwd is door de Nederlandse IHC werf in 1974. Wat bijzonder is dat ze onder de Lloyds’s Class 1B ijsbreker klasse is gebouwd. Dat wil zeggen dat het schip geschikt is om ook in de Poolwateren te varen. De Legend is vanaf 2019 volledig omgebouwd naar een super luxe expeditie jacht. Dit is een zeer groot en doorlopend project.

Wij hebben o.a. de gehele motorsturing vernieuwd en gemoderniseerd. Daarnaast hebben we de koppelings sturing geredesignd. Hierdoor is vooral het manoeuvreren in de haven een stuk eenvoudiger geworden en is de extreme slijtage van de koppelingen verholpen. Dit alles moest natuurlijk onder het wakend oog van Lloyds gebeuren zodat het gehele schip en de installaties aan de strengste keuringen voldoen. Om hieraan te voldoen hebben wij ook de volledige documentatie van de installaties verzorgd.

casestudy-my-legend-2
casestudy-my-legend-1
casestudy-my-legend-3

Wij ontwikkelen ook oplossingen voor deze sectoren

Industrie-sikking-controls

Industrie

Sikking Controls helpt de industriële sector met innovatieve elektrotechnische en automatiseringsoplossingen die de productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid verbeteren.

offshore-deme-orion-sikking-controls

Offshore

De offshore sector is een veeleisende en complexe omgeving met uitdagende omstandigheden. Onze engineers zijn hier speciaal voor getraind en in het bezit van alle benodigde certificering.