Industrie

Creating solutions

De industriële sector omvat een breed scala aan uitdagingen, van het verhogen van de productiviteit en procesoptimalisatie tot kostenbeheersing en naleving van regelgeving. 

Het bereiken van deze doelen vereist op maat gemaakte elektrotechnische en automatiseringsoplossingen. Of het nu gaat om het stroomlijnen van een productielijn voor broodbakmachines, het verbeteren van hoogwaardige medische apparatuur, het beheren van complexe hydraulische sturingen of het bieden van oplossingen binnen de energietransitie, Sikking Controls gaat geen enkele uitdaging uit de weg.

Kraft Heinz - Capper

Samen met onze partner Van Rossem Engineering hebben we diverse projecten gerealiseerd voor levensmiddelen gigant Kraft Heinz.

Een mooi voorbeeld daarvan was de vernieuwing van de besturing van “de Capper”.

Deze machine zorgt er voor dat de open limonadesiroop blikken voorzien worden van een kunststof dop afsluiting. Hierbij hebben wij de volledige besturing en bekabeling vernieuwd en ge-upgrade.

casestudy-kraft-heinz-capper-1
casestudy-kraft-heinz-capper-2

Eén van de uitdagingen waar we vaker mee te maken krijgen is het integreren van de nieuwe besturing in een bestaande productielijn. Ook bij dit project is de Capper slechts een onderdeel van een veel grotere productielijn voor limonadesiroop.

Deze bestaat uit vele machines die ieder een deel van het productieproces voor hun rekening nemen. Aan ons de schone taak om er voor te zorgen dat, ondanks het gebruik van diverse machines en besturingen met hun eigen software, alles naadloos blijft verlopen. Tenslotte hebben we volgens de machine veiligheids richtlijn de Capper voorzien van de benodigde afscherming.

Hierdoor is de machine ook weer veilig te bedienen door het personeel van Kraft Heinz.

Wij ontwikkelen ook oplossingen voor deze sectoren

offshore-deme-orion-sikking-controls

Offshore

De offshore sector is een veeleisende en complexe omgeving met uitdagende omstandigheden. Onze engineers zijn hier speciaal voor getraind en in het bezit van alle benodigde certificering.

maritiem-seawolf-sikking-controls

Maritiem

De maritieme sector staat voor unieke uitdagingen op het gebied van veiligheid op zee, optimalisatie van scheepsoperaties en naleving van strenge regelgeving. Sikking Controls begrijpt deze uitdagingen.